Sprema se izuzetno brzo - vrlo je praktično da se meso ribe i spanać bare paralelno.
Jako osvežava i super je za laganu večeru.
Recept je za 4 čoveka
250g smrzutog oslića
250g spanaća
malo belog luka - ustitnjenog ili u prahu
malo margarina ili maslaca
zelena salata
rukola
majonez (može i posni)
kisela pavlaka ili jogurt (može i soja jogurt)
biber, so
balzamiko sirće
8 tortilja
Umesto oslića može da se koristi bilo koja konzervirana riba ili slajsovi lososa.Smrznuti oslić se prokuva u slanoj vodi. Spanać se očisti, pa obari sa kašičicom maslaca i belim lukom. Tortilje se zagreju na suvom tiganju i filuju: kašika mesa ribe, kašika spanaća, salata, kašika pavlake, malo majoneza i bibera i par kapi balzamika. Svaka tortilja se zamota u rolnicu, preseče na pola i još malo zagreje na tiganju.
Jako osvežava i super je za laganu večeru.
Recept je za 4 čoveka
250g smrzutog oslića
250g spanaća
malo belog luka - ustitnjenog ili u prahu
malo margarina ili maslaca
zelena salata
rukola
majonez (može i posni)
kisela pavlaka ili jogurt (može i soja jogurt)
biber, so
balzamiko sirće
8 tortilja
Umesto oslića može da se koristi bilo koja konzervirana riba ili slajsovi lososa.Smrznuti oslić se prokuva u slanoj vodi. Spanać se očisti, pa obari sa kašičicom maslaca i belim lukom. Tortilje se zagreju na suvom tiganju i filuju: kašika mesa ribe, kašika spanaća, salata, kašika pavlake, malo majoneza i bibera i par kapi balzamika. Svaka tortilja se zamota u rolnicu, preseče na pola i još malo zagreje na tiganju.
No comments:
Post a Comment