Recept je nastao u urgentnoj situaciji- pozvala sam drugaricu koja je tog dana doživela neke neprijatnosti da svrati na čašu vina i skuvala nam večeru od onoga što se zateklo u frižideru. Ispalo je fantastično - ukusno, toplo i u ljubavi sa hladnim belim vinom. Misija spasavanja uspela!
Nekoliko nedelja kasnije, podelila sam ga i sa svojim čovekom - nije bilo vina, ali je bilo puno, puno mljackanja i ljubavi!
Za 2 osobe:
Špagete
1/2 čaše kisele pavlake
4 trougla topljenog sira (najbolje Zdenka sa ukusom šunke)
1 tanka i suva roštiljska kobasica
nekoliko listova pršute
1 paradajz
ulje, biber, so
Špagete merite tako što obuhvatite malim prstom koliko možete iz pakovanja - to je količina za jednu osobu. Špagete skuvati u vodi u koju je dodato par kapi ulja i mrvica soli, pa ocediti. Kao i pirinač, i testeninu uvek "operem" hladnom vodom nakon kuvanja, kako ne bi postala lepljiva. Roštiljsku kobasicu iseckate na kolutiće i propržite, zajedno sa pršutom iseckanom na tanke rezance. U skuvane špagete dodate kiselu pavlaku i sir, vratite na šporet i mešate snažno dok se ne sjedini u kremastu špagetastu masu. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte pržene kobasice i pršutu, zajedno sa masnoćom za prženje i mešajte kako bi se ravnomerno rasporedilo po špagetama.
Podelite masu na dva plitka tanjira i garnirajte kriškama paradajza.
Nekoliko nedelja kasnije, podelila sam ga i sa svojim čovekom - nije bilo vina, ali je bilo puno, puno mljackanja i ljubavi!
Za 2 osobe:
Špagete
1/2 čaše kisele pavlake
4 trougla topljenog sira (najbolje Zdenka sa ukusom šunke)
1 tanka i suva roštiljska kobasica
nekoliko listova pršute
1 paradajz
ulje, biber, so
Špagete merite tako što obuhvatite malim prstom koliko možete iz pakovanja - to je količina za jednu osobu. Špagete skuvati u vodi u koju je dodato par kapi ulja i mrvica soli, pa ocediti. Kao i pirinač, i testeninu uvek "operem" hladnom vodom nakon kuvanja, kako ne bi postala lepljiva. Roštiljsku kobasicu iseckate na kolutiće i propržite, zajedno sa pršutom iseckanom na tanke rezance. U skuvane špagete dodate kiselu pavlaku i sir, vratite na šporet i mešate snažno dok se ne sjedini u kremastu špagetastu masu. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte pržene kobasice i pršutu, zajedno sa masnoćom za prženje i mešajte kako bi se ravnomerno rasporedilo po špagetama.
Podelite masu na dva plitka tanjira i garnirajte kriškama paradajza.
No comments:
Post a Comment