Volim ćufte kao formu, verovatno zbog tog spoja hrskave korice i mekane tople unutrašnjosti.
Ako kao ja niste neki neviđeni fan mesa, ovo je odličan predlog, posebno za letnje dane, jer je jako ukusno, lako se sprema i vrlo je lagano za stomak.
3 kašike maslinovog ulja
3 veća čena belog luka - isitnjena
1 patlidžan ispečen u rerni i oljušten, pa iseckan u blenderu
1 kašika vode
1/2 šolje sitno rendanog parmezana
1/2 šolje listića badema
1/2 šolje susama
malo peršuna - suvog ili svežeg
2 jaja - umućena
1 šolja prezli
Pomešajte sve sastojke, ohladite smesu u frižideru i oblikujte ćuftice ili male pljeskavice, pa pržite u vrelom ulju ili pecite u rerni na papiru za pečenje dok ne dobiju finu koricu.
No comments:
Post a Comment