Ovaj recept zapravo nije moj, ali ga pravim godinama. Probala sam veliki broj recepata za tiramisu i ono što ovaj posebno izdvaja je to što ne sadrži kakao. Izuzetno je lagan, ima ukus poput stvarno dobrog kapućina i iskreno mislim da bi kakao bio samo višak u ovoj divnoj ravnoteži ukusa.
4 žumanca
10 kašika šećera
500g krem maslaca - subotički u crvenom pakovanju mi je omiljen
1 l slatke pavlake - biljna Holá mi je favorit
3 pakovanja piškota od 100 grama
malo instant kafe
kesica cimeta
Umutite žumanca sa šećerom na pari. Ako i samo ako imate sveža domaća jaja od proverenog proizvođača, možete umutiti žumanca sa šećerom bez kuvanja na pari. Ja koristim jaja koja mi šalje baka, pa sam sigurna. Ako vi niste, ne preskačite kuvanje na pari. Kada završite, ostavite da se ohladi.
Izmiksajte krem maslac sa pavlakom. Umešajte u ohlađena žumanca sa šećerom.
Skuvajte jaču instant kafu i u nju umačite piškote - jednu po jednu i ređajte ih na dno posude, najbolje plastične kutije od najmanje 3 l, koja može da se smesti u zamrzivač ili friz.
kada prekrijete dno posude piškotama koje su natopljene kafom, preko toga premažite 2 prsta debeo sloj krema. Prekrijte ceo sloj krema finim filmom od mlevenog cimeta.
Ponovite postupak - red piškota sa kafom, pa sloj krema i sloj cimeta.
To je sve. Stavite u zamrzivač ili friz i pozovite nekog na kafu.
Ukoliko leti uživate u poslasticama koje sadrže i malo voća, na prvi sloj cimeta možete ređati i višnje, jagode ili maline, odlično se kombinuju!
No comments:
Post a Comment