Search This Blog

Wednesday, July 18, 2012

Grcka pasta sa piletinom i pecurkama

Po osobi:
100g pilecih grudi
Saka pecuraka (ovog puta sam koristila susene sitake pecurke)
Biber, so, vegeta, origano, persun, maslinovo ulje
4 cena belog luka
Supena kasika rendanog Grana Padano ili drugog tvrdog kozjeg sira
0,5 dl belog vina
Malo limunovog soka
Voda
Testenina

Pilece grudi se posole i pobibere i kratko proprze na maslinovom ulju - do 2 minuta (iako izbegavam przenje na maslinovom ulju, ovaj put se zrtvujem zbog "grckog" smeka). Przite samo da dobiju mestimicno zlatnu boju.
Prebacite u drugi sud, a ulje zadrzite. U to ulje dodajte tanko secene pecurke, isitnjen beli luk, origano, persun, vegetu, belo vino, malo limunovog soka i dinstajte dok pecurke ne budu mekane, povremeno dodajuci po malo vode (oko 10 minuta).
Skuvajte testeninu "al dente" (uobicajena kolicina spageta za jednu osobu je onoliko koliko mozete da obuhvatite malim prstom, a ostale testenine oko jedne manje solje za kafu).
Pomesajte sa pripremljenom piletinom i pecurkama.
Narendajte preko mesavine sir i sluzite sa paradajz salatom ili svezim krastavcima.




No comments:

Post a Comment