Search This Blog

Friday, July 13, 2012

Boranija s belim vinom i mirodjijom

Jos jedan rezultat spasavanja hrane iz pokvarenog zamrzivaca.
Kako sam ja veliki ljubitelj boranije, prosto mi je bilo zao da celo Frikomovo pakovanje bacim.

U plici, a siri sud sipajte 2 kasike ulja. Kao sto sam verovatno pomenula, za kuvanje i przenje gotovo uvek koristim ulje od kostica grozdja, zbog njegove odlicne mogucnosti da trpi visoke temperature bez otpustanja stetnih agenasa. Maslinovo ulje uvek i samo koristim za salatne prelive i eventualno bruskete.
Na ulju proprzite jedan manji crni ili crveni luk i dodajte par cenova sitno iseckanog belog luka i nepunu kasicicu vegete. Napominjem da nisam ljubitelj slane hrane i da, ako vi jeste, uvek dodate soli prema svom ukusu.
Nakon sto luk omeksa, dodajte oko 1dl belog vina. Koristim banatski rizling u tetrapaku, jer mislim da je dovoljno aromatican za kuvanje i da nema potrebe da za to koristim neko kvalitetnije vino. Kada vino pocne da vri dodajte boraniju i pospite mirodjijom prema sopstvenom ukusu. Licno volim smek koji ovaj zacin daje boraniji i koristim ga malo vise, ali ako kuvam, na primer, i za mamu, onda malo pristedim.
Kuvajte ne vise od 10 minuta, uz mesanje.

Odlicno se kombinuje sa kiselom pavlakom ili feta sirom, kao paradajz salatom sa malo svezeg persuna. 

No comments:

Post a Comment