Jos jedan rezultat spasavanja hrane iz pokvarenog zamrzivaca.
Kako sam ja veliki ljubitelj boranije, prosto mi je bilo zao da celo Frikomovo pakovanje bacim.
U plici, a siri sud sipajte 2 kasike ulja. Kao sto sam verovatno pomenula, za kuvanje i przenje gotovo uvek koristim ulje od kostica grozdja, zbog njegove odlicne mogucnosti da trpi visoke temperature bez otpustanja stetnih agenasa. Maslinovo ulje uvek i samo koristim za salatne prelive i eventualno bruskete.
Na ulju proprzite jedan manji crni ili crveni luk i dodajte par cenova sitno iseckanog belog luka i nepunu kasicicu vegete. Napominjem da nisam ljubitelj slane hrane i da, ako vi jeste, uvek dodate soli prema svom ukusu.
Nakon sto luk omeksa, dodajte oko 1dl belog vina. Koristim banatski rizling u tetrapaku, jer mislim da je dovoljno aromatican za kuvanje i da nema potrebe da za to koristim neko kvalitetnije vino. Kada vino pocne da vri dodajte boraniju i pospite mirodjijom prema sopstvenom ukusu. Licno volim smek koji ovaj zacin daje boraniji i koristim ga malo vise, ali ako kuvam, na primer, i za mamu, onda malo pristedim.
Kuvajte ne vise od 10 minuta, uz mesanje.
Odlicno se kombinuje sa kiselom pavlakom ili feta sirom, kao paradajz salatom sa malo svezeg persuna.
Kako sam ja veliki ljubitelj boranije, prosto mi je bilo zao da celo Frikomovo pakovanje bacim.
U plici, a siri sud sipajte 2 kasike ulja. Kao sto sam verovatno pomenula, za kuvanje i przenje gotovo uvek koristim ulje od kostica grozdja, zbog njegove odlicne mogucnosti da trpi visoke temperature bez otpustanja stetnih agenasa. Maslinovo ulje uvek i samo koristim za salatne prelive i eventualno bruskete.
Na ulju proprzite jedan manji crni ili crveni luk i dodajte par cenova sitno iseckanog belog luka i nepunu kasicicu vegete. Napominjem da nisam ljubitelj slane hrane i da, ako vi jeste, uvek dodate soli prema svom ukusu.
Nakon sto luk omeksa, dodajte oko 1dl belog vina. Koristim banatski rizling u tetrapaku, jer mislim da je dovoljno aromatican za kuvanje i da nema potrebe da za to koristim neko kvalitetnije vino. Kada vino pocne da vri dodajte boraniju i pospite mirodjijom prema sopstvenom ukusu. Licno volim smek koji ovaj zacin daje boraniji i koristim ga malo vise, ali ako kuvam, na primer, i za mamu, onda malo pristedim.
Kuvajte ne vise od 10 minuta, uz mesanje.
Odlicno se kombinuje sa kiselom pavlakom ili feta sirom, kao paradajz salatom sa malo svezeg persuna.
No comments:
Post a Comment