- 1 velika tikvica
- 1 puna šolja sitnog ili rendanog belog sira (iriški, feta, sremski)
- pola šolje prezli
- 4 jaja
- 6 kašika brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo bibera
- kašičica ljute aleve paprike ili čilija u prahu
- pola kašičice soli
- pola šolje mleka ili jogurta
- malo maslaca ili margarina (za podmazivanje)
Tepsiju podmažite (celo dno i zidove) maslacem i pospite gusto prezlama (2/3 ukupne količine prezli).
Tikvicu operite i neoguljenu izrendajte na tanke i široke trake. Trake tikvice složite preko prezli, prekrivajući celu površinu tepsije. Preko tikvica ravnomerno rasporedite sir.
Jaja, jogurt (ili mleko), papriku, biber, so, prašak za pecivo i brašno umutite mikserom ili u blenderu da dobijete retko testo (kao za palačinke). Prelijte testo ravnomerno preko tikvica i sira, i pazite da zahvatite sve uglove, kako bi sve bilo prekriveno testom. Pospite površinu preostalim prezlama.
Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu (200˚C) i pecite oko pola sata, tj. sve dok čačkalica zabodena u testo ne izađe potpuno čista kad je izvadite.
- 1 puna šolja sitnog ili rendanog belog sira (iriški, feta, sremski)
- pola šolje prezli
- 4 jaja
- 6 kašika brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- malo bibera
- kašičica ljute aleve paprike ili čilija u prahu
- pola kašičice soli
- pola šolje mleka ili jogurta
- malo maslaca ili margarina (za podmazivanje)
Tepsiju podmažite (celo dno i zidove) maslacem i pospite gusto prezlama (2/3 ukupne količine prezli).
Tikvicu operite i neoguljenu izrendajte na tanke i široke trake. Trake tikvice složite preko prezli, prekrivajući celu površinu tepsije. Preko tikvica ravnomerno rasporedite sir.
Jaja, jogurt (ili mleko), papriku, biber, so, prašak za pecivo i brašno umutite mikserom ili u blenderu da dobijete retko testo (kao za palačinke). Prelijte testo ravnomerno preko tikvica i sira, i pazite da zahvatite sve uglove, kako bi sve bilo prekriveno testom. Pospite površinu preostalim prezlama.
Stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu (200˚C) i pecite oko pola sata, tj. sve dok čačkalica zabodena u testo ne izađe potpuno čista kad je izvadite.
No comments:
Post a Comment